Informatie voor omwonenden

Bekijk de informatiebijeenkomst

Centrumplan Eelde

BPD werkt aan de herontwikkeling van een gebied in het centrum van Eelde. Op deze pagina staat informatie voor omwonenden en andere betrokkenen.

Locatie van het plan

Het gaat om de locatie op de hoek Hoofdweg – Burgemeester Strubenweg. Deze locatie betreft de voormalige garage Koops, nu ingericht als tijdelijke parkeerplaats, en enkele naastgelegen leegstaande winkelpanden. Er zijn al enkele jaren plannen om van dit gebied een woonlocatie te maken met appartementen.

Achtergrond centrumplan Eelde

Enkele jaren geleden is er samen met een ontwikkelaar, een groep inwoners en ondernemers een plan opgesteld dat ervoor moest zorgen dat het centrum van Eelde aantrekkelijker wordt gemaakt. Door woningen te realiseren, winkelleegstand tegen te gaan en de inrichting van het centrum te vernieuwen. De Jumbo is uitgebreid, er is een nieuwe Hema, het Ecohuis en de bloemenzaak zijn gebouwd. Daarnaast is de riolering, bestrating en beplanting in het centrum vernieuwd. De parkeerplaats aan de Kerkhoflaan werd aangepakt en er is een wandelpromenade aangelegd.

BPD nam deze herontwikkeling in 2019 over van een vorige ontwikkelaar. Op basis van de zienswijzen van omwonenden werd het plan aangepast om te komen tot een woonomgeving met 34 appartementen die toegankelijk is en een dorps karakter heeft.

Online informatiebijeenkomst

Op woensdag 3 februari 2021 werd een online informatiebijeenkomst gehouden. Het is een online sessie waarin de gemeente Tynaarlo, de gebiedsontwikkelaar en de architect een toelichting geven op het plan.

Heb je de informatiebijeenkomst gemist en ben je benieuwd naar de ontwikkelingen van dit nieuwbouwproject? Klik hieronder om de sessie terug te kijken.

Online informatiebijeenkomst centrumplan Eelde
Online informatiebijeenkomst

Meer weten?

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen? Bekijk hieronder de antwoorden op de vragen die tijdens de informatiebijeenkomst werden gesteld.

Bekijk hier de vragen en antwoorden
Verrassend en vertrouwd Nieuwbouw in hartje Eelde
Wat gebeurt er de komende tijd? Bekijk de planning