Goed voorzien in Eelde

Wie hier straks woont, heeft echt alles in de buurt. Je wandelt zo naar de winkels en andere voorzieningen. Of pak de fiets. In principe heb je geen auto nodig. En wil je meer? Met een kwartier rijden zit je in het gezellige Groningen met een enorm aanbod van winkels, horeca, theater en events. Fijn om in de buurt te hebben! Met plezier zetten we de voorzieningen van Eelde voor je op een rij.

image alt

Sport

Wie een beetje sportief bezig wil zijn, is hier op zijn of haar plek. Eelde en Paterswolde hebben volop sportmogelijkheden. Aan de rand van het dorp is een tennishal en Golferij Groningen ligt praktisch om de hoek. Verder kun je in het dorp aan yoga doen, personal training krijgen en in Paterswolde is een zwembad. Sportrade biedt groepslessen en fitnessmogelijkheden. Na het sporten geniet je van de sauna en een gezonde lunch in het restaurant. Check ook eens de site van Happpy. Hier word je persoonlijk begeleid bij het behalen van je doelen.

image alt

Horeca en winkels

Langs de Hoofdweg vind je diverse supermarkten, zoals de Jumbo en andere winkels waaronder de HEMA, diverse speciaalzaken en een drogisterij. Op woensdag is er markt. Maak gezellig een rondje en wandel weer naar huis. In het dorp zijn diverse horecagelegenheden. Populair is Bites and Flights. Vliegtuigen spotten en lekker eten! Ook de Rooie Kater en Herberg van Hilbrantsz zijn aanraders. En het fijne is, je vindt ze allemaal om de hoek van de nieuwbouw.

image alt

Zorg

In de buurt zijn goede zorgvoorzieningen. Je hebt de keuze uit een aantal huisartsen. De dichtstbijzijnde vind je aan de Hoofdweg. Aan dezelfde Hoofdweg vind je Service Apotheek Eelde-Paterswolde en een fysiotherapeut. Hopelijk hoef je er geen gebruik van te maken, maar het is wel handig om in de buurt te hebben.

image alt

Natuur en omgeving

Eelde ligt in een prachtige omgeving. Door het dorp en eromheen ligt een landgoederengordel met 17 landgoederen, havezaten, landhuizen en villa’s. Superleuk om eens langs te wandelen of naartoe te fietsen. De wandelpaden van de landgoederen mag je gewoon betreden. En als je er dan toch bent, verken dan gelijk de omliggende natuur. De bossen en parken zijn hier zo mooi. Verder woon je hier in het gebied van De Onlanden. Eindeloos veel fiets- en wandelplezier dus.

Wat gebeurt er de komende tijd? Bkijk de planning
Welke woning kies je? Woningaanbod