Nieuwbouw verrijkt het gezellige Eelde

Eelde is een klein dorp onder de rook van Groningen, dat misschien wel de meeste bekendheid geniet door Vliegveld Eelde. Maar wie zelf in Eelde woont, weet dat het dorp veel meer is dan dat. Eelde heeft ongeveer 7000 inwoners en verhoudingsgewijs veel voorzieningen. Er zijn meerdere supermarkten, je kunt er heerlijk sporten en ook qua horeca is er voldoende aanbod.

Eelde biedt het beste van twee werelden

Tegenover de historische dorpskerk komt de nieuwbouw. Als je besluit hier te gaan wonen, dan geniet je in alle rust van een nieuwbouwappartement, terwijl je wel alle voorzieningen op loopafstand hebt. Daarbij ben je met een kwartier rijden in Groningen. Het beste van twee werelden? Misschien wel!

image alt

De geschiedenis van Eelde

De geschiedenis van Eelde gaat ver terug en het leuke is dat het bewijs hiervan nog steeds zichtbaar is. In het dorp zijn er 10 rijks- en oorlogsmonumenten én 10 provinciale monumenten. Als je de sfeer van vroeger wilt proeven, rijd of fiets dan eens langs de Landgoederengordel Eelde-Paterswolde. Bewonder de 18e- en 19e-eeuwse landgoederen, landhuizen en villa’s die omringd worden door prachtige bossen en parken.

Nieuwbouw met knipoog naar oude karakter Eelde

De nieuwbouw die in Eelde komt, is modern qua techniek en duurzaamheid, maar in vorm heeft de architect zich zeker laten inspireren door de landelijke omgeving. De 2 appartementengebouwen passen daarom perfect tussen de bestaande bebouwing van Eelde. Interesse om hier te wonen?

Iets vragen? Neem contact op
Wat is de planning? Planning Eelde